Kireçlenme Ne İyi Gelir

Kireçlenme, kemiklerin ucunda durum meydan kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Giderek kötü tempoatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye sarrafiyelayabilir. Bu hatır vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıyaşlır. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan bir tomar görülür. Ayrıca korkulu yük hamil olmak gibi dayanıklı fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, elan bir tomar rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da ana nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, boyun, bel ve sarrafiyeparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanımı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gani bol su tüketin. Sutaş, eklemlere koltuk sağlamlar. Bu yüzden her sıra en azca 8 bardak su ciğermek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, ayran gibi güçlü kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Sebze ve kâr tüketin. Kemik sağlamlığı ciğerin, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti güçlü olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin bir tomar gururı sonucunda idrarla yanında kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlamlığını sakınmak ciğerin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein itibarıyla gani bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 itibarıyla gani olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yararlı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer ciğerin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye olduğu ciğerin, kemiklere koltuk evet. Ayrıca kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şmeslekkinliğe bile hayırlı hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak ciğerin yemeniz gerekenler; Yapılan aralıkştırmalara göre kâr ve sebze itibarıyla gani beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin patetik bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.

kireçlenme ne iyi gelir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.